TEST: Narwal Freo Z Ultra od blizu

TEST: Narwal Freo Z Ultra od blizu

TEST: Narwal Freo Z Ultra od blizu

V današnjem hitrem tempu življenja je avtomatizacija doma pomembnejša kot kdajkoli prej. Narwal Freo Z Ultra je eden izmed najnaprednejših robotskih sesalnikov na trgu, ki združuje vrhunsko zmogljivost, inovativno AI tehnologijo in brezhibno učinkovitost pri čiščenju. Oglejte si, zakaj bi moral biti ta sesalnik vaša prva izbira

Najboljši robotski sesalnik na trgu v letu 2024

Med vrhunskimi robotskimi sesalniki izstopa definitivno Narwal Freo Z Ultra, ki je bil nedavno podrobneje predstavljen na mednarodnem sejmu zabavne elektronike IFA Berlin 2024. Narwal Freo Z Ultra združuje najnovejše tehnologije, vključno z naprednim sistemom čiščenja, samodejnim praznjenjem posode in zmožnostjo učinkovitega navigiranja po prostoru. To ga uvršča med najbolj inovativne in zmogljive robotske sesalnike na trgu v letosnjem letu 2024, še posebej glede na njegovo razmerje med učinkovitostjo pri čiščenju in ceno.

1. Oblikovanje in tehnične specifikacije

Narwal Freo Z Ultra se ponaša z elegantno in praktično zasnovo, ki postavlja standarde za sodobne robotske sesalnike. Na vrhu naprave je nameščena LiDAR kupola, ki omogoča natančno kartiranje prostorov in izboljšano navigacijo, tudi v temnih pogojih – kar je ključno za optimalno delovanje robotskega sesalnika. Na vrhu naprave sta dva gumba – eden je namenjen zagonu in zaustavitvi naprave, drugi pa za pošiljanje robotskega sesalnika nazaj na bazno postajo s funkcijo "Domov". Do notranjosti robotskega sesalnika Narwal lahko dostopate pod magnetno pritrjenim pokrovom, kjer se nahaja tudi posoda za prah.

Na sprednji strani robotskega sesalnika Narwal je odbijač, ki preprečuje poškodbe v primeru trkov. Veliko bolj zanimiva od te standardne funkcije je tehnologija dveh visoko ločljivih RGB kamer z Real 3D Vision, ločljivostjo 1080P HD in ultra širokim vidnim kotom 136°. Te kamere, skupaj z dvojnimi procesorji (eden od njiju je namenjen umetni inteligenci), omogočajo robotskemu sesalniku Narwal zaznavanje in prepoznavanje več kot 120 gospodinjskih predmetov z milimetrsko natančnostjo. Kamere pošiljajo posnete slike procesorju, ki jih obdeluje z umetno inteligenco, kar omogoča robotskemu sesalniku prepoznavanje predmetov velikosti do enega centimetra. Narwal navaja, da robot zmore do 4 bilijone izračunov na sekundo, kar zagotavlja zanesljivo zaznavanje ovir. Tehnologija kamer omogoča tudi razlikovanje med različnimi vrstami umazanije, vključno z iztrebki hišnih ljubljenčkov.

 

Na spodnji strani se robotski sesalnik Narwal opira na preizkušen dizajn. Poleg dveh stranskih krtač ima tudi dve nasproti vrteči se čistilni krpi rahlo trikotne oblike, ki zagotavljata popolno pokritost površin. Robotski sesalnik Narwal sledi sredinski stožčasti glavni krtači s spiralnimi ščetinami, ki učinkovito zbira dlake in umazanijo ter jih usmerja proti sesalnemu kanalu.

     

2. Zmogljivost čiščenja

Next Gen AI Dirtsense 3.0 je napredna tehnologija, ki jo uporablja robotski sesalnik Narwal Freo Z Ultra za samodejno prepoznavanje vrste umazanije, bodisi suhe ali mokre, in ustrezno prilagoditev načina čiščenja v realnem času. Ko robotski sesalnik zazna suho umazanijo, samodejno poveča sesalno moč do 12.000 Pa. V primeru mokre umazanije pa preklopi na način pranja, pri čemer uporabi pritisk brisalca med 7N in 12N ter hitrost vrtenja do 180 RPM. Ta prilagodljivost zagotavlja temeljito in prilagojeno čiščenje, ki se dinamično odziva na specifične potrebe tal in vrsto umazanije.

Narwal Freo Z Ultra, eden najboljših robotskih sesalnikov, je opremljen z izjemno sesalno močjo 12.000 Pascalov, kar mu omogoča učinkovito odstranjevanje tudi najbolj trdovratne umazanije. Na trdih tleh dosega kar 97,5 % učinkovitost pri odstranjevanju smeti. Funkcija dvigovanja mopov omogoča, da se izognete močenju preprog, saj ultrazvočni senzor, ki se nahaja v spodnjem delu, natančno prepozna preproge. Pomivanje tal je ena izmed glavnih prednosti robotskega sesalnika Narwal Freo Z Ultra, saj dve krpi izvajata pritisk do 12 N, kar zagotavlja temeljito čiščenje. Ko robotski sesalnik preide na preproge, se krpi dvigneta za 12 milimetrov, kar prepreči močenje preprog. Odlična natančnost pri prepoznavanju preprog je verjetno posledica sistema dvojne kamere, ki omogoča izjemno zaznavanje in prilagajanje čiščenja različnim površinam.

3. Stranske krtačke z nastavljivo hitrostjo

Ena izmed ključnih prednosti robotskega sesalnika Narwal Freo Z Ultra sta dve stranski krtački, ki se vrtita vsaka v svojo smer. Krtački samodejno prilagajata hitrost vrtenja glede na količino zaznane umazanije, kar omogoča učinkovito usmerjanje smeti v sesalni kanal. Inovacija brez primere pri tem robotskem sesalniku je tudi možnost namestitve stranske puhaste krtače, ki je posebej zasnovana za brisanje prahu z letvic in pohištva. Ta dodatek učinkovito preprečuje, da bi se prah, ki ga robotski sesalnik premakne, ponovno usedel na površine.

Poleg tega se Narwal Freo Z Ultra ob čiščenju robov premika valovito, kar mu omogoča, da tla pomije čim bližje robovom in zagotovi bolj temeljito čiščenje v teh običajno težje dostopnih predelih.

4. Samočistilna postaja

Narwal Freo Z Ultra, vrhunski robotski sesalnik, izstopa tudi po udobju uporabe, še posebej ko gre za vzdrževanje. Njegova vse-v-enem postaja opravlja vrhunsko delo. Ne samo, da zagotavlja, da so čistilne krpe pametnega gospodinjskega pomočnika vedno sveže navlažene za uporabo, temveč uporablja tudi elektrolizirano toplo vodo ter sušenje z vročim zrakom, kar preprečuje nastanek bakterij in neprijetnih vonjav.

Robotski sesalnik Narwal Freo Z Ultra je zasnovan za temeljito drgnjenje tal, kar je še posebej učinkovito pri odstranjevanju trdovratnih madežev, zato sodi med najboljše robotske sesalnike za mokro čiščenje. Na voljo je tudi način "najprej sesaj, nato pomij", ki izboljša rezultate čiščenja s tem, da najprej odstrani prah in nato pomije tla.

Po čiščenju se krpe robotskega sesalnika Narwal samodejno operejo z vročo vodo, katere temperatura se prilagaja med 45 in 75 stopinjami, odvisno od stopnje umazanije. V končni fazi pranja se voda segreje na najvišjo temperaturo, kar uniči 99 % bakterij. Kljub temu je priporočljivo, da krpe za brisanje robotskega sesalnika vsakih nekaj tednov temeljiteje očistite, tako da jih preprosto operete v pralnem stroju.

Umazana voda se pri robotskem sesalniku Narwal Freo Z Ultra zbira v 4,5-litrski posodi, medtem ko je rezervoar za čisto vodo velik 5 litrov. Postajo je treba redno polniti s čisto vodo in prazniti posodo za umazano vodo. Na postaji je tudi majhno prozorno okence, skozi katero lahko vidite, kako voda med segrevanjem "vre". Postaja robotskega sesalnika Narwal Freo Z Ultra prav tako poskrbi za samodejno dodajanje detergenta v robota ter sušenje krp pri 40 °C, obenem pa omogoča tudi samodejno čiščenje podlage robota.

Glede vrečke za prah pri robotskem sesalniku Narwal Freo Z Ultra ponuja inovativno rešitev. Vrečka s prostornino 2,5 litra se po vsakem praznjenju stisne, kar omogoča njeno daljšo uporabo v primerjavi s konkurenti. Vrečka je ogrevana, kar preprečuje nastanek plesni zaradi vlage. Zaradi tehnologije stiskanja lahko vrečka zdrži do 120 dni, kar pomeni, da sta za skoraj celo leto potrebni le dve vrečki.

5. DirtSense tehnologija

Narwal Freo Z Ultra, eden izmed najnaprednejših robotskih sesalnikov, uporablja napredno tehnologijo DirtSense, ki omogoča prepoznavanje gostote umazanije in prilagajanje moči sesanja ter količine vode za mokro čiščenje. Tako naprava samodejno prilagaja svojo zmogljivost, kar zagotavlja temeljito čiščenje ne glede na vrsto površine.

6. Upravljanje prek aplikacije

Konfiguracija robotskega sesalnika Narwal Freo Z Ultra poteka prek aplikacije Narwal, ki je na voljo za naprave Android in iOS. Ko zaženete aplikacijo, boste prejeli navodila za ustvarjanje računa in povezovanje robota z domačim omrežjem Wi-Fi. Med postopkom konfiguracije morate v pametnem telefonu omogočiti Bluetooth in lokacijske storitve.

Za dodajanje Narwal Freo Z Ultra v svoj račun, pritisnite ikono "+" na sredini glavnega zaslona aplikacije in izberite izdelek s seznama. Alternativno lahko pritisnete kvadratno ikono v zgornjem desnem kotu ter uokvirite QR kodo pod zgornjo ploščo robotskega sesalnika.

Če sta Bluetooth in lokacija že omogočena, bo konfiguracija potekala brez težav, dokler ne pridete do zaslona za povezavo z domačim omrežjem Wi-Fi. Pomembno je opozorilo, da so trenutno podprta samo brezžična omrežja z 2,4 GHz frekvenco.

Po uspešni konfiguraciji pritisnite gumb "Končano", da preidete na glavni zaslon in začnete kartiranje hiše. Med kartiranjem zagotovite, da robotu ne ovirate poti, in odprite vsa vrata, da omogočite popolno in podrobno mapiranje prostora. Po zaključku lahko konfigurirate različne parametre, kot so delitev prostorov in označevanje prepovedanih območij.

Aplikacija omogoča zagon čiščenja posameznih prostorov ali con. Na voljo so štirje prednastavljeni načini čiščenja: sočasno sesanje in pomivanje, sesanje s poznejšim pomivanjem, samo sesanje ali samo pomivanje. Vse te načine lahko konfigurirate ročno ali pa jih upravlja robotski sesalnik Narwal, preko načina Freo, ki samodejno prilagaja parametre čiščenja glede na zaznano umazanijo.

Aplikacija Narwal omogoča popoln nadzor nad vsemi vidiki čiščenja, vključno z nastavitvami urnika, virtualnimi zidovi, prepovedanimi conami in prilagajanjem moči sesanja. Z aplikacijo lahko prav tako prilagodite sušenje z vročim zrakom na postaji. Poleg tega omogoča prilagoditev zemljevida, nastavitev urnika čiščenja in izbiro vrste čiščenja – sočasno sesanje in pomivanje, najprej sesanje nato pomivanje, samo sesanje ali samo pomivanje.

Uporaba aplikacije je enostavna in intuitivna, kar omogoča hitro prilagajanje nastavitev glede na vaše potrebe ter parametre čiščenja in delovanja postaje.

7. Hrupnost delovanja

Narwal Freo Z Ultra, eden najtišjih robotskih sesalnikov, se ponaša z izjemno tihim delovanjem. Med zbiranjem prahu lahko raven hrupa doseže do 71 dB, pri čemer je na voljo tudi poseben tihi način, ki dodatno zmanjša hrup. Med pranjem pa je hrup še nižji, saj znaša le 55 dB. To je pomembna prednost v primerjavi z mnogimi drugimi modeli robotskih sesalnikov, ki so običajno precej bolj hrupni. Zaradi tihega delovanja Narwal Freo Z Ultra omogoča manj invazivno in bolj prijetno čiščenje, ki ne moti vsakodnevnih aktivnosti v domu.

8. Povezava na vodovodno omrežje in samodejno čiščenje postaje

Narwal Freo Z Ultra omogoča tudi povezavo na vodovodno omrežje, kar mu omogoča, da samodejno napolni rezervoar za vodo. Po končanem čiščenju robotski sesalnik očisti in posuši svoje čistilne krpe, medtem ko se postaja sama očisti. To močno zmanjša potrebo po ročnem vzdrževanju in poskrbi, da je naprava vedno pripravljena na naslednjo uporabo.

9. Test sesalnika na različnih površinah

Narwal Freo Z Ultra je dosegel izjemne rezultate pri čiščenju lesenih tal – zlasti parketa, preprog z nizkimi in visokimi ščetinami, robov kot tudi rež. Krtača in zbiralni valj robotskega sesalnika Narwal sta brez težav učinkovito zajela vse vrste smeti, pasje dlake, človeške lase ter ostale smeti in tako z lahkoto odstranila kar 97,5 % nesnage.

Prej / Potem

Prej / Potem

Prej / Potem

Prej / Potem

Prej / Potem

Rezultat potrjuje visoko učinkovitost robota na razlicnih površinah, pri tem so testi povzeti in so bili izvedeni drugje.

10. Zaključek

Če želite svoj dom opremiti z najboljšim robotskim sesalnikom, ne iščite dalje – Narwal Freo Z Ultra je idealna izbira za sodobno gospodinjstvo. Obiščite našo spletno stran in preverite ponudbo že danes >> Narwal Z Ultra

CATEGORIE DEL BLOG
ARTICOLI POPOLARI
ARTICOLI RECENTI
TAG POSTA
praznična sezona 2024 popusti na pametne naprave praznični nakupi Black Friday tehnologija Črni petek ponudbe Black Friday Smartus.si Black Friday popusti Črni petek 2024 Narwal Freo Z Ultra Freo Z Ultra TEST: Narwal Freo Z Ultra Narwal review review test robotskega sesalnika Test Narwal Z Ultra robotski sesalnik Narwal Z Ultra Z Ultra robotski sesalniki Freo X Ultra